Sustavi za sadnju stabala

Tvrtka Arboring generalni je zastupnik vodeće svjetske tvrtke GreenBlue Urban. Osnovna djelatnost tvrtke GreenBlue Urban je proizvodnja inteligentnih rješenja za održivu zelenu infrastrukturu.
Uspješno otklanjanje problema oborinskih voda u gradovima te usporavanje tokova oborinskih voda na tvrdim urbanim podlogama rješavaju sa inovativnim rješenjima potičući time prirodne procese intercepcije oborina i sl.
Dodana vrijednost instalacija za usporavanje oborinskih voda u urbanim prostorima je ta što se u zonama sakupljanja vode nalazi prostor za razvoj urbanih stabala. U tom prostoru zbog gotovo optimalnih uvjeta rasta moguće je podići stabla koja su otporna na okolišne pritiske, ali i dodatno zaštićena od vjetoizvala uslijed dubljeg zakorijenjivanja. Također sama stabla usporavaju otjecanje oborinskih voda u urbanim prostorima intercepcijom vode u krošnji, a vodu koja je sakupljena u spremnicima za retenciju oborinskih voda koriste za svoje fiziološke funkcije.

Vrlo rado Vam stojimo na raspolaganju za daljnje konzultacije u vezi uklapanja stabala u urbane prostore te konzultacije za smanjenje negativnog utjecaja oborinskih voda u gradovima.