Usluge

Usluge i djelatnosti podijeljene su u kategorije: arborikulture i urbanog šumarstva.

Koristeći najprikladnije metode i alate, te najnovija saznanja iz područja urbanog šumarstva i arborikulture, spremni smo suočiti se sa najzahtjevnijim zadacima i izazovima. Zajednički tražimo najprihvatljivija rješenja i pratimo napredak Vaših projekata do ostvarivanja Vaših zadanih ciljeva. Pogledajte usluge koje Vam nudimo i obratite nam se povjerenjem. Ipak smo mi prvi izbor vašeg zelenila.

Arborikultura

Arborikultura kao disciplina fokusira se na jedinku drvenastog urbanog zelenila- stablo ili grm.
Detaljno je analizirajući daje nam odgovore na koji način okoliš djeluje na drvo te kako drvo utječe na okoliš oko sebe.

Ukoliko nas želite angažirati da za Vas detaljno proučimo Vaša stabla kako bi onda dugo vremena ostala krasiti krajolik u kojem se nalaze, rado ćemo se suočiti sa svim izazovima.

Urbano šumarstvo

Urbano šumarstvo mijenja fokus sa jedinke na grupu jedinki i gleda širu sliku interferencije i međusobnih odnosa svih čimbenike urbanog okoliša. Daje nam odgovore kako zajedno određene grupe kohabitiraju i koje pozitivne ili negativne utjecaje vrše na ostale korisnike prostora. Svoja specifična znanja i iskustvo u urbanom šumarstvu rado ćemo podijeliti sa Vama kako bi naše urbane šume bile čim zdravije, ljepše i otpornije.

Sadni materijal

Arboring je generalni zastupnik tvrtke ARBOR NV/SA. ARBOR je jedan od najvećih europskih rasadnika koji na proizvodnoj površini od oko 520 Ha proizvodi sadni materijal prema najvišim standardima koje propisuje Europska udruga rasadničara (ENA).
Rasadnik ARBOR specijaliziran je za proizvodnju sadnog materijala srednje (opsega na 1m od 16 cm do 30 cm), velike (30 cm – 50 cm) te vrlo velike kategorije (50 cm i više). Redovne i rigorozne fitopatološke kontrole na svim proizvodnim površinama uvelike smanjuju mogućnost pojave i širenja invazivnih organizama.
Zbog iznimne kvalitete sadnog materijala moguće je i ishoditi garanciju na sadni materijal u trajanju perioda prilagodbe sadnice na novo stanište (3 godine!) uz uvjet redovne i pravovremeno provedene njege stabala.

Sustavi za sadnju stabala

Tvrtka Arboring generalni je zastupnik vodeće svjetske tvrtke GreenBlue Urban. Osnovna djelatnost tvrtke GreenBlue Urban je proizvodnja inteligentnih rješenja za održivu zelenu infrastrukturu.
Uspješno otklanjanje problema oborinskih voda u gradovima te usporavanje tokova oborinskih voda na tvrdim urbanim podlogama rješavaju sa inovativnim rješenjima potičući time prirodne procese intercepcije oborina i sl.

Edukacija

Vrlo rado ćemo i sa Vama podijeliti naša iskustva, a kroz interaktivne radionice i čuti koja su Vaša zapažanja na temu urbanih i starih stabala.
Također, vrlo rado možemo napraviti i ciljane edukacije koje su potrebne u specifičnim slučajevima i osobno Vas mentorirati.
Na zahtjev spremni smo napraviti dubinsku analizu Vaših organizacijskih jedinica za održavanje zelenila i ponuditi razvojne planove kako biste maksimalno iskoristili vlastite potencijale.